22 Ocak 2012 Pazar

Silivri Tatlısı Tarifi



İlk iş olarak, tatlımızın şurubunu hazırlayalım ki tatlımız pişene kadar ılık vaziyete gelsin.3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye koyup, kıvama gelinceye kadar pişirelim.

Malzeme
  • 300 gr yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı tozşeker (280 gr)
  • 2 su bardağı irmik (250 gr)
  • 1,5 su bardağı un (200 gr)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şurubu İçin
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 adet limon suyu

YAPILIŞI:Silivri Tatlısı Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder