27 Ocak 2012 Cuma

Mercimekli Köfte Nasıl Yapılır




Malzemeler
-1 su bardağı kırmızı mercimek
-2 su bardağı su
-1/2 su bardağı ince köftelik bulgur
-yarım bağ maydanoz
-5 dal yeşil soğan
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı margarin
-1 tatlı kaşığı kimyon

Yapılışı
Mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye koyun.  2 su bardağı suyu ve tuzun yarısını ekleyin.  15 dakika normal ateşte ısıttıktan sonra altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın. 25 dakika sonra bulguru ekleyin ocağı söndürün ve malzemeyi 25 dakika demlenmeye bırakın.

Bir tavada margarini eritin soğan, domates salçası, pul biberi ateşte çevirin. Dinlenmeye bırakmış olduğumuz bulgur mercimek karışımını bir tepsiye boşaltın ve üzerine salçalı karışımımızı ekleyin. Bir tahta kaşık yardımı ile güzelce karıştırın. Daha sonra kalan tuzumuzu ilave edin ve yoğurun. Aralıklar ile kimyon, karabiber, ince doğradığımız yeşil sopan ve maydanozları da ilave edip karıştırıyoruz. Elimiz ile sıkarak servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder