27 Ocak 2012 Cuma

Cheesecake Nasıl Yapılır




Malzemeler:
-1 paket yulaflı bisküvi
-1.5 çorba kaşığı tereyağı
-3 yumurta sarısı ve 4 yumurta akı
-3 çorba kaşığı nişasta
-600 gr labne peyniri
-1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
-frambuaz püresi
Hazırlanışı;
20 cm’lik kalıbın içine bisküvileri koyun. Bardakla bastırarak sabitleyin. Yumurta sarılarını, labne peyirini, nişastayı ve şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpın.  Başka bir kapta yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Yumurta aklarını ve peynir harcı yumurta aklarını çok söndürmeden kaşık ile karıştırın.  Bisküvi kaplı kalıba cheesecake karışımını dökün. Frambuaz püresini üzerine aralıklı olarak kaşıkla koyun. Bir kürdan yardımı ile şekil verin.

Pişirilmesi;
160 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Cheesecake’inizin çatlamaması için fırının içerisine bir kase su koyun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder