20 Ocak 2012 Cuma

Aşure Nasıl Yapılır



8-10 kişilik
Hazırlık süresi:10 dakikaka
Pişirme süresi:Tencerede orta ateşte 35 dakika


Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı fındık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı ceviz
3 çorba kaşığı nişata
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı fıstık içi
Yarım çay bardağı kuş üzümü
5-6 adet kuru kuru incir
1,5 su bardağı şeker
9 su bardağı su (haşlamak için)
1 LT sıcak su

Yapılışı ve videolu anlatımıı: Aşure nasıl yapılıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder