21 Ocak 2012 Cumartesi

Et Sote Nasıl Yapılır



Et sote tarifi hakkında püf noktaları... Et sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Etin yumuşak olması için neler yapılmalıdır, hangi tür et tercih edilmeilidir?
Et Sote Malzemeleri

1/2 kilogram sote et
1 adet orta boy sogan
1 cay kasigi karabiber
2 adet domates
1 cay bardagi sivi yag
2 adet sivri biber
Karabiber
Tuz
Kekik
Et Sote Yapılışı

Sogani rendeleyin, 1 cay bardagi sivi yag ile pembelestirin. Eti ilave edip kavurun.
Zar seklinde dogranmis domatesleri ete katin, kisik ateste domatesler suyunu cekene kadar kaynatin, dogranmis sivri biberleri ilave edin.
Tuz ve karabiber katip 2 su bardagi su koyarak kisik ateste etler yumusayincaya kadar pisirin.
4.Ocaktan almadan once 1 tatli kasigi kekik ilave ederek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder