22 Ocak 2012 Pazar

Fırında Makarna Tarifi




Fırında makarna yaparken gereken malzemeler ve nasıl yapılacağı, nelere dikkat edeceğinizi bulabilirsiniz.

Malzemeler
  • 500 gr çubuk makarna
  • Yarım litre süt
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 adet Yumurta
  • 200 gr. Kaşar Peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yemeğin Tarifi

Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz.
Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.
Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.
Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.
Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.
En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.
Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapınız. (isteğe bağlı)


Fırında Makarna Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder